Paradise City bracht beats naar het platteland

Het anders zo vredige dorpje Perk in Vlaams-Brabant mocht afgelopen weekend bijna 40.000 festivalgangers ontvangen. Op het menu? Drie dolle dagen met elektro- en technobeats aan het feeërieke kasteel van Ribaucourt. De achtste editie was «een succes», meldt organisator Gilles De Decker.

door
Janne Vandevelde
Leestijd 2 min.

De tuinen van het kasteel zijn al sinds jaar en dag het decor voor Paradise City. Het elektrofestival heeft zijn groene imago weer meer dan waargemaakt. Zo at je er enkel vegetarisch en kon je de precieze CO2-uitstoot per gerecht nagaan, deed je je behoefte op een composttoilet en werden flessendoppen gerecycleerd voor een exclusieve zonnebrillencollectie van Komono.

Vrouwen boven

In vergelijking met andere elektrofestivals kleurde de line-up opvallend vrouwelijk, met maar liefst 50 vertegenwoordigers. Onder meer Allysha Joy, Bibi Seck, Lola Haro en Zouzibabe toonden hun talent, en de tienduizenden feestvierders zagen dat het goed was.

Vrijdag

Vrijdag opende Paradise City meteen met enkele stevige hoogtepunten. Lsdxoxo, Mika Oki & Ojoo Gyal en Bolis Popul, bekend bij het bredere publiek van zijn samenwerking met Charlotte Adigéry, draaiden de pannen van het dak.

Zaterdag

Op de tweede festivaldag deden Lander & Adriaan de live stage letterlijk en figuurlijk daveren, waarna de vier vrienden van Stavroz de tent helemaal afbraken. Deze show was trouwens de eerste in drie maanden waarbij Stavroz weer compleet was. Ten slotte deden Job Jobse & Sedef Adasi iedereen aan de Castle Stage uit de bol gaan.

Zondag

Aan alle mooie liedjes komt een einde, en dat is niet anders voor Paradise City. Zondag maakten RY X, Inner City en Mosley Jr indruk. Palms Trax, Max Cooper en Nico Morano sloten het festival af.

Wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be