Amateurkunstenaars schitteren in vijftien Belgische musea

De Nationale Expo ging woensdag 22 december van start. Dertig amateurkunstenaars exposeren hun werk op de pop-up tentoonstelling die tot het einde van de kerstvakantie (9 januari) loopt. De artiesten wonnen een wedstrijd van cultuurorganisatie museumPassmusées en mogen nu hun creaties tonen in vijftien musea verspreid over heel het land.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Meer dan 2.200 amateurkunstenaars namen deel aan de wedstrijd. Uiteindelijk werden 30 gelukkigen gekroond tot winnaar. Kunstliefhebbers kunnen nu hun werk aanschouwen in vijftien Belgische musea. Onder andere het Design Museum in Brussel, het Fotomuseum in Antwerpen en het Museum Dr. Guislain in Gent doen mee aan de Nationale Expo.

«Droom die uitkomt»

Annabel Van den Broeck is een van de gelukkige winnaars. Haar werk «GAY»-LABEL werd door de musea zelf gekozen en schittert vanaf vandaag in het Brusselse BElvue Museum. «Met mijn schilderij nodig ik kijkers uit om het hokjesdenken achterwege te laten en verder te denken dan het label», zegt de 18-jarige kunstenares.

«Mijn vader vertelde mij over de wedstrijd en ik dacht ‘wie niet waagt, niet wint’. Ik had nooit verwacht te winnen of zelfs de voorselectie te halen, dus ik ben ontzettend verrast en dankbaar. Dit is een droom die uitkomt», klinkt het bij Van den Broeck.