BAFTA AWARDS. ‘All Quiet on the Western Front’ wint zeven beeldjes, waaronder beste film

De Duitse oorlogsfilm ‘All Quiet on the Western Front’ van regisseur Edward Berger is op de uitreiking van de 76ste Britse filmprijzen, de BAFTA’s, als grote winnaar uit de bus gekomen. De Netflix-film verzilverde zeven van de veertien nominaties, waaronder die voor beste film.

door
Belga
Leestijd 1 min.

‘All Quiet on the Western Front’, een epos over de Eerste Wereldoorlog, is een verfilming van de roman van Erich Maria Remarque uit 1928. De film, met als Duitse titel ‘Im Westen nichts Neues’, had 14 nominaties in de wacht gesleept, een record voor een niet-Engelstalige film.

Harde concurrentie

De films ‘The Banshees of Inisherin’ en ‘Everything Everywhere All At Once’, beiden goed voor 10 nominaties, gingen aan de haal met respectievelijk vier en één BAFTA.

De Amerikaanse acteur Austin Butler won prijs voor beste acteur voor zijn rol in de biopic ‘Elvis’ over de rock’n’roll-legende. De 31-jarige acteur stond in concurrentie met Colin Farrell, Brendan Fraser, Daryl McCormack, Paul Mescal en Bill Nighy. ‘Elvis’ won in totaal vier BAFTA’s.

De Australisch-Amerikaanse Cate Blanchett won de prijs voor beste actrice voor haar rol als de meedogenloze dirigent in ‘Tar’. De 53-jarige actrice haalde het van Viola Davis, Danielle Deadwyler, Ana De Armas, Emma Thompson en Michelle Yeoh.

Guillermo Del Toro’s ‘Pinocchio’ won de prijs voor beste animatiefilm.