BOARDGAME. ‘Living Forest’: Een strijd tussen bosnimfen en vuurdemonen

De vier Natuurgeesten Winter, Lente, Zomer en Herfst zijn opgeroepen om de Heilige Boom te beschermen tegen de verwoestende vuurdemonen. Bundel in het bordspel ‘Living Forest’ van Ludonaute jullie krachten om het woud te redden, voordat alles tot as gereduceerd wordt.

door
Rufus Verswijvel
Leestijd 2 min.

Het vuur rukt razendsnel op richting jullie stukje ongerepte natuur en verslindt genadeloos alles wat zijn pad kruist. Als Natuurgeest wil jij er alles aan doen om te voorkomen dat jullie woonplaats vernield wordt. Samen met de beschermende bomen die je in jouw deel van het bos plant en de beschermgeesten die je onder jouw hoede hebt, vorm je de laatste verdedigingslinie tegen de vlammenzee. Het doel van het spel is om als eerste speler 12vlammen te doven, 12heilige bloemen te verzamelen of om 12verschillende soorten bomen te planten. Wie hier als eerste in slaagt, weet de vuurdemonen te verslaan en wint het spel.

Één voor allen, allen voor één

Tijdens de eerste fase van het spel bouw je een verdedigingslinie. Iedere geest brengt een aantal (min)punten met zich mee. Zo geeft de ottergeest je punten voor de zon-actie, en geeft de vis je 1punt voor de water-actie, maar ook minpunten voor de grond-actie.

Daarna is het tijd voor actie! De acties waar je uit mag kiezen zijn: beschermgeesten aantrekken uit het centrale speelveld, vuur blussen, bomen planten of jouw geest verplaatsen op de geesteskring om zo extra voordelen of bonusacties te verzamelen. Je moet als beschermer van de Heilige Boom wel voorzichtig omspringen met jouw keuzes om de elementen te beïnvloeden, want elke actie heeft impact op je medespelers en lokt een tegenaanval van het vuur uit. Zo ontstaat er iedere keer wanneer je een beschermdier uit het centrale spelbord aan jouw trekstapel toevoegt een nieuwe brandhaard in het bos, omdat die geest tijdelijk niet meer op post was!

Ons verdict

‘Living Forest’ is een aangename push-your-luck deckbuilder . Toch moet je in het begin je weg zoeken door dit donkere woud aan regels, symbolen en acties. Eenmaal je de smaak te pakken hebt, kan je het tempo van het spel behoorlijk opdrijven. Je kan tenslotte maar 1 of 2 zetten uitvoeren tijdens jouw beurt. Een leuk spel voor een avond met vrienden of familie!

‘Living Forest’ is uitgegeven bij Asmodee en vind je in de gespecialiseerde spellenzaak bij jou in de buurt.