‘De volksjury’ beantwoordt meest prangende true crime vragen in tweede boek

De populaire true crime podcast ‘de volksjury’ is booming. Eind vorige maand vierden Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck nog de vijfde verjaardag van hun podcast en kondigden ze een live tour aan. Daar houdt het echter niet op. Vanaf 9 december ligt het tweede volksjury boek in de rekken. Een must read voor true crime fans met nog meer spraakmakende moordzaken, op een onverantwoorde manier verteld.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Na het overweldigende succes van hun debuut uit 2021 bundelen Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck 20 nieuwe spraakmakende cases uit binnen- en buitenland. Het resultaat is een ode aan de waargebeurde misdaad die tegelijkertijd even boeiend als nagelbijtend spannend is.

Waar het eerste boek telkens specifieke moordzaken behandelde, vertrekken alle hoofdstukken in boek twee vanuit een true crime vraag. Hoe maak je een plaats delict schoon na politieonderzoek? Hoe herken je een psychopaat? Zijn honden betere speurders dan mensen? En hoe ga je om met het feit dat je iemand hebt gedood? Om die te beantwoorden schakelen Scheerlinck en Vandenbroeck de hulp in van experten uit het vak en trekken ze in sommige gevallen ook zelf het veld in.

Volksjury LIVE

Een paar weken geleden, op 31 oktober, vierde de volksjury haar vijfde verjaardag. Voor de gelegenheid kondigden Scheerlinck en Vandenbroeck een heuse live tour aan. Met 'de volksjury LIVE' doen ze 8 steden aan. Elke show is volstrekt uniek, met telkens een andere (on)opgeloste moordzaak. Ook het publiek wordt meegesleurd in het verhaal. Zij kunnen hun eigen theorieën delen, vragen stellen en gissen naar de mogelijke dader. Wie er nog bij wil zijn, is er helaas aan voor de moeite. Alle shows waren op minder dan één dag tijd volledig uitverkocht.

BOEK ‘de volksjury 2’ verschijnt op 9 december 2022 via Borgerhoff & Lamberigts.