Dit is de enige Vlaamse genomineerde voor Prijs voor het Belangrijkste Boek

Tom Naegels heeft als enige Vlaamse auteur de shortlist gehaald voor de nieuwe Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar, een onderscheiding voor non-fictie uit Vlaanderen en Nederland. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Naegels is genomineerd met het boek ‘Nieuw België’. Naast hem zijn nog vier Nederlandse auteurs genomineerd: Wendelmoet Boersema met ‘Gronings Goud’, Sophie van Gool met ‘Waarom vrouwen minder verdienen’, Roline Redmond met ‘De Doorsons’ en Sander Rietveld met ‘Nieuwe kruisvaarders’.

De prijs is een initiatief van de Stichting Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar, met het magazine Knack als mediapartner. De organisatoren willen met hun prijs aandacht vragen voor «hét boek dat je zou moeten lezen om deze tijd te begrijpen». Het moet relevant, invloedrijk en goed geschreven zijn.

De winnaar wordt op 20 september bekendgemaakt. De laureaat wordt beloond met 15.000 euro. De prijs is in het leven geroepen dankzij een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds, het Lirafonds en verschillende donateurs.