Dit spektakel aan de kust verlicht de kerstvakantie

Ben je van plan om deze kerstvakantie een bezoekje te brengen aan de Belgische kust? Vergeet dan niet in Koksijde te passeren, want daar worden locals en toeristen getrakteerd op een bijzonder lichtspektakel.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Koksijde wil deze kerstvakantie iets minder donker maken met een lichtshow, geprojecteerd op de majestueuze Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk. In samenwerking met Symfonie der Stenen werd ‘Lumineus Koksijde’ een totaalspektakel met licht, muziek én dans.

Het is niet toevallig dat de kerk dienst doet als decor voor ‘Lumineus Koksijde’. Het openluchtspektakel doet immers de eeuwenoude legendes van de kuststad uit de doeken. Niet ver van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk verblijft de kleine Sofie met het hele gezin in een vakantiehuis. Rond de kerstboom pakt iedereen cadeautjes uit. Het lievelingsgeschenk van Sofie is een oude, versleten kerstbal die de tand des tijds heeft doorstaan. Als ze de nepsneeuw in het object laat dwarrelen, wordt het kleine meisje terug in de tijd gekatapulteerd...

Praktisch

Er vinden nog shows plaats op 29/12, 30/12, 02/01, 03/01, 04/01, 05/01, 06/01, 07/01 en 08/01 – telkens om 18 uur (duurtijd ± 30 minuten). Tickets kosten 5 euro en koop je bij de dienst Toerisme.