EMMY AWARDS. Zendaya beste actrice in dramaserie, ‘Squid Game’-hoofdrolspeler Lee Jung-jae beste acteur

De Amerikaanse actrice Zendaya, die een jonge drugsverslaafde speelt in de HBO-serie ‘Euphoria’, heeft in Los Angeles de Emmy Award voor Beste Actrice in een Dramaserie gewonnen. Bij de mannen won Lee Jung-jae voor zijn rol in ‘Squid Game’. De Emmy Awards zijn de belangrijkste televisieprijzen in de VS.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het is de tweede Emmy Award voor Zendaya, die actrices Jodie Comer en Sandra Oh (’Killing Eve’), Laura Linney (’Ozark’), Melanie Lynskey (’Yellowjackets’) en Reese Witherspoon (‘The Morning Show’) achter zich liet.

De Koreaan Lee Jung-jae won de Emmy Award voor Beste Acteur in een Dramaserie. De 49-jarige acteur vertolkt in de Netflix-serie ‘Squid Game’ de rol van Seong Gi-hun, die het mysterieuze overlevingsspel uiteindelijk wint. De Koreaan haalde het van Jason Bateman (‘Ozark’), Brian Cox en Jeremy Strong (‘Succession’), Bob Odenkirk (‘Better Call Saul’), en Adam Scott (‘Severance’).

‘The White Lotus’

In de categerie voor miniseries gaat ‘The White Lotus’ met het beeldje aan de haal. In de satirische komedie reist een groep rijken af naar een paradijselijk resort op Hawaï. ‘Ted Lasso’, dat focust op een een American footballcoach uit de VS die wordt ingehuurd om een Engels voetbalteam te trainen, wint voor het tweede jaar op rij in de categorie komedie.

‘Succession’ heeft de prijs voor beste dramaserie van het jaar gewonnen, net als in 2020. De serie was echter in 25 categorieën geselecteerd, maar greep in veel gevallen naast de hoofdprijs.

De Emmy Awards werden gisterenavond al voor de 74ste keer uitgereikt in Los Angeles. Ze gelden als de belangrijkste televisieprijzen in de Verenigde Staten.