Game van het moment: ‘Life is Strange: True Colors’

De Life is Strange-saga is terug met 'Life is Strange: True Colors', een nieuw opus ontwikkeld door Deck Nine Games. Werkt de magie nog? Wij zochten het voor jou uit.

door
Thomas Wallemacq
Leestijd 3 min.

In 'Life is Strange: True Colors' kruip je in de huid van een nieuwe heldin: Alex Chen. Na acht lange jaren in een tehuis, wil ze een gewoon meisje worden in een gewone stad. Dus ruilt ze Portland in voor Haven Springs, een mijnstadje in Colorado. Ze vindt er Gabe terug, haar grote broer, en is vast van plan een nieuwe start te nemen. Helaas wordt haar prille geluk al snel verwoest door de tragische dood van Gabe. In elke 'Life is Strange' hebben de protagonisten een soort superkracht. In 'True Colors' kan Alex de emoties van anderen voelen en ziet ze aura's rond mensen. Als hun emoties intens genoeg zijn, als ze boos, verdrietig of bang zijn, voelt ze dat ook. En als ze zelf overweldigd wordt door emoties, kan ze ook de controle verliezen ...

Nieuw format

Grote nieuwigheid: de franchise stapt af van het episodeformat. En dat is eerder goed nieuws, vooral omdat 'Life is Strange 2' en zijn vijf afleveringen op een nogal willekeurige manier zijn uitgebracht. In 'True Colors' is het volledige spel direct speelbaar, maar de ontwikkelaars hebben wel de indeling in vijf hoofdstukken behouden, die elk ongeveer 2 uur duren. Op het einde van elk hoofdstuk krijg je een samenvatting van je keuzes en een vergelijking met die van andere spelers. Enige minpuntje: 'Life is Strange: True Colors' is heel snel uitgespeeld. Zelfs als je elke uithoek van Haven verkent, het handjevol zijmissies voltooit en alle souvenirs in elk level verzamelt, duurt het slechts 10 uur om de eindcredits te bereiken.

Nog altijd zo magisch?

'True Colors' blijft trouw aan de vorige 'Life is Strange'-episodes. Het is een verhalende game, met verloren en gekwelde tieners in een kleine gemeenschap ver weg van de grote stad. Je moet beslissingen nemen en keuzes maken die de rest van het avontuur beïnvloeden. Maar ook al is het recept intussen overbekend, de magie werkt nog altijd. 'Life is Strange' zit vol emoties en poëzie. En 'True Colors' is daar geen uitzondering op. De soundtrack speelt weer een centrale rol in de ervaring en draagt bij tot de unieke sfeer van het spel. Deze keer zijn artiesten als Angus & Julia Stone, Radiohead en King of Leons aan de beurt.

'Life is Strange: True Colors' houdt ook de artistieke richting aan die de saga zo charmant maakt. Het valt wel snel op dat de graphics een grote sprong vooruit maken. Het spel ziet er zelfs goed uit op de Xbox Series X. Voor het eerst hebben de ontwikkelaars volledige motion capture gebruikt om de personages te animeren. Het resultaat is verbluffend. De gezichtsuitdrukkingen zijn veel echter, overtuigender en menselijker. Kortom, het zorgt allemaal voor nóg meer emotie. Nog een speciale vermelding, tot slot, voor actrice en model Erika Mori die het interessante en vertederende personage van Alex Chen heel nauwgezet vertolkt. Elegant en toch ontroerend!