Nieuwe UNICEF-ambassadrice Kristel Verbeke voert campagne tegen kinderarmoede

De Belgische afdeling van VN-kinderfonds UNICEF heeft ex-K3-zangeres Kristel Verbeke benoemd tot vrijwillig ambassadrice van de organisatie. Verbeke vervoegt zo het rijtje van Tom Waes, Helmut Lotti, Nafissatou Thiam en Henri PFR. Ze is deze week meteen het gezicht van een campagne tegen kinderarmoede.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

UNICEF stelt dat zijn ambassadeurs en ambassadrices met hun bekendheid en «niet te onderschatten impact op de media, donateurs, bedrijven en beleidsmakers» de rechten van ieder kind kunnen helpen verdedigen in ons land. Verbeke zal activiteiten of campagnes van UNICEF ondersteunen, maar ook zelf initiatieven kunnen nemen om in overleg met UNICEF «de prioriteiten op financieel vlak en op het vlak van pleidooiwerk voor kinderrechten te ondersteunen».

Versterken van de sociale bescherming

Concreet zal Kristel Verbeke zich in eerste instantie mee inzetten voor de strijd tegen kinderarmoede. Deze week is ze meteen het gezicht van een grootschalige sensibiliserende campagne tijdens de kinderrechtenweek. «Via haar televisiereeks ’Zorgen voor mama’ liet ze zien en voelen wat het betekent om in armoede op te groeien en door haar betrokkenheid bij het Kinderrechtencommissariaat en het Kinderarmoedefonds weet ze hoe belangrijk het is om te luisteren naar kinderen en jongeren», zegt Dirk Jacxsens, algemeen directeur van UNICEF België. «Samen met Kristel willen we een niet te stoppen beweging op gang brengen om kinderarmoede te bestrijden.»

UNICEF en Verbeke vragen tijdens de campagne aandacht voor een aantal maatregelen om kinderen tegen armoede te beschermen. Het gaat onder meer om het optrekken van de sociale minima en het versterken van de sociale bescherming, toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg en onderwijs voor alle kinderen, gratis en hoogwaardige kinderopvang voor kinderen in armoede, meer kansen voor kinderen om deel te nemen aan politieke beslissingen en geen bezuinigingen op de budgetten voor sociale bescherming en kinderbescherming.