SPOT ON. Winston: «Ik kras guerrilla- en jeneverpoëzie in het Hasseltse beton»

Metro zet regelmatig artiesten in de schijnwerpers die verborgen zitten in het rijke Belgische muzieklandschap, onder de radar van het massapubliek. Vandaag is het woord aan Winston, de band rond de Limburgse guerrilladichter Simon Alice René.

door
Quentin Soenens
Leestijd 2 min.

Wie is Winston?

Winston is de 39-jarige Simon Alice René; een dichter en voormalige leerkracht uit het Limburgse Alken. Met zijn beeldende ‘guerrillapoëzie’ fleurt hij regelmatig het Limburgse straatbeeld op. Op zijn debuutalbum ‘WNSTN’ serveert hij verhalen in een jaren 90-stijl.

Beschrijf de origin story van je muzikale project.

Simon Alice René: «Met mijn guerrilla- en jeneverpoëzie kraste ik de voorbije jaren mijn woorden in het Hasseltse beton. En vandaag komen de dichter en de muzikant nog een derde Simon tegen: de graficus. Met Winston als platform schrijf ik niet enkel de teksten en de muziek, ik verzorg ook het artwork via zeefdruktechnieken.»

Hoe onderscheid je je van de grijze massa?

«Winston brengt een verhaal met woord, beeld en klank. Ik beroer de rode draad met mijn gitaar, synths, bas of piano en breng een guerrillapoëtische kijk op de dag van vandaag – soms grillig, soms grollend.»

God is een dj, wist Faithless ons te melden. Mocht er één plaat op endless repeat staan in de hemel, welke zou jij aanvragen bij je aankomst daarboven?

«Ik hoop dat de ratrace daarboven wat rustiger is. John Cages ‘4’33’ mag van mij dan ook eindeloos herhaald worden.»

Deze peeps verdienen een shout-out:

«Met voorsprong: Farrokh B ulsara!»

Winstons debuutalbum ‘WNSTN’ verschijnt in februari 2023.