UITTIPS. Een allerlaatste keer ‘Stille nacht’ en expo in legendarisch hotel

De beste culturele uitjes voor dit weekend.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

THEATER

Stille Nacht

14/01

Om die heerlijke kerstvakantie toch nog heel even vast te houden… is er dit weekend nog een allerlaatste keer ‘Stille nacht’ (6+), het absurde kerstsprookje waarin Peter Van den Eede, Clara Cleymans en Wim Helsen op zoek gaan naar de wereldvrede. Drie kinderen bouwen een kamp waarin iedereen welkom is. Dat bouwen zelf gaat nog niet zo makkelijk, er moet onderhandeld worden, en er komen allerlei moeilijkheden op hun pad. Zullen ze erin slagen op tijd een schuilplaats te bouwen, voor de ‘tempeest’ hen inhaalt? Van den Eede, Cleymans en Helsen werken voor het eerst samen én maken voor het eerst iets voor kinderen - geen wonder dat ze alles uit de kast halen. Trakteer jezelf op een laatste vleugje kerstwarmte met deze grappige en hartverwarmende voorstelling.

hetpaleis.be

CONCERT

Hamid El Kasri & Gnawa Black Koyo

14/01

Maak je klaar voor een stevige beat, want de Brusselse gnawa-groep Black Koyo viert zijn tiende verjaardag! De groep zag tien jaar geleden het licht en werd samengesteld uit muzikanten, zangers en dansers uit Tanger, Fez en Casablanca die in Brussel wonen. Ze zijn de meesters in het Marokkaanse trommelrepertoire, en om het publiek alvast in het ritme te brengen, trekken ze voorafgaand aan het concert in parade de Waversesteenweg op. De beroemde muzikant Hamid el Kasri uit Rabat is hun gast, en brengt zijn passie voor de gnawa-muziek mee - een combinatie van religieuze gezangen en ritmes, ook wel ‘voodoo’-muziek genoemd.

muziekpublique.be

EVENEMENT

Fantastic Brussels

nog t.e.m. 28/02

In het poepchique Hotel Metropôle lijkt het wel alsof je honderd jaar terug in de tijd gaat. Dankzij de show ‘Fantastic Brussels’ wordt een bezoekje aan het voormalige hotel extra spectaculair. Je wandelt het hotel binnen en wordt deel van een pakkend verhaal over het Brussel van vroeger en vandaag, van de roaring twenties tot de golden sixties. Via hologrammen, lasers en projecties word je totaal ondergedompeld in de geschiedenis van onze bruisende hoofdstad.

fantasticbrussels.org

EXPO

Ikonen

nog t.e.m. 16/04

Hij is er zelf eentje, dat is zeker, maar fotograaf Anton Corbijn werd toch vooral bekend omwille van zijn portretten van die andere iconen - rocksterren als Nick Cave bijvoorbeeld. Weinig mensen weten dat hij daarnaast nog heel wat andere invalshoeken had - de expo ‘IKONEN’ in de Antwerpse handelsbeurs brengt daar nu verandering in. Een van de drie gepresenteerde reeksen draait inderdaad om de muzikale grootheden, maar in ‘Cemeteries’ ontdek je intrigerende zwart-wit portretten van grafmonumenten, en ‘Lenin’ is een reeks rond de aanwezigheid van de communistische voorman in de jaren 1980.

antoncorbijnexpo.com