UITTIPS. Het weekend brengt verliefde vampieren, bangelijke muziek en griezels in miniatuur

De beste culturele uitjes voor dit weekend.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Herfstvakantie in De Grote Post

30/10-6/11

Oostende - De Grote Post pakt in de herfstvakantie uit met de poëtische expo ‘Op een bedje van troost’. De hele vakantie kan je doorlopend de doe-installatie over verdriet, afscheid en troost bezoeken in de Sint-Jozefskerk. Ook in de theatervoorstelling ‘Het Uur Blauw’ van Johan Terryn zoeken we met z’n allen naar een nieuw ritueel om onze verdwenen dierbaren dicht bij ons te houden.

In de theaterzalen zijn jong en oud welkom bij de muzikale voorstelling ‘Tavern Michelle’ (8+). Alle dimensies van angst worden vertaald naar een abstracte, fysieke ervaring voor alle leeftijden. En ook Monki komt langs met zijn circusvoorstelling ‘Niks nieuws, over mijn coming out als optimist’ (12+), met een Chinese paal en tekst maakt Monki ons deelgenoot van zijn worstelingen als optimist in een te cynische wereld.

degrotepost.be

Mini-Europa in Halloweensfeer

nog t.e.m. 6/11

Laken - Griezelen op mini-maat? Het kan! In Laken zetten vanaf dit weekend miniskeletten en minizombies de miniatuurwereld van Mini-Europa op zijn kop. Spinnen beklimmen de Eiffeltoren en zombies nemen het pretpark over. Mini-Europa is twee weken lang helemaal ondergedompeld in griezelthema, met levensechte decors en de onvermijdelijke pompoenen. En er valt niet alleen veel te zien, maar ook te horen: griezelige verhalen bijvoorbeeld, over het lot van heksen in de middeleeuwen of dat van Frankenstein. Duizenden details zorgen voor een unieke sfeer en laten je rillen van plezier. Aan de make-upstand trakteer je jezelf op een uitgesproken horrorlook - creepy chique, zoiets?

Minieurope.eu

De Gebroeders Schimm

nog t.e.m. 4/11

Verschillende locaties in Vlaanderen - De Gebroeders Schimm (9+) is een geestige griezelfilm voor de hele familie. Je kan hem deze herfstvakantie bekijken op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Last van spoken, klopgeesten of de paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op: in de kast, in de kelder of onder je bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Het gaat om het gevaarlijkste monster dat ze ooit ontmoetten: het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt…

uitinvlaanderen.be

Big Bang Festival

29/10, 6/11 en 13/11

Antwerpen, Brussel en Gent - Voor het jonge publiek bouwt Zonzo Compagnie zaterdag deSingel in Antwerpen en later ook Bozar in Brussel (6/11) en De Bijloke in Gent (13/11)om tot een avontuurlijk muzikaal labyrint. Jonge bezoekers worden tijdens hun verkenningstocht getrakteerd op een veelkleurig muzikaal programma met muziekvoorstellingen, klankinstallaties en een denderende fanfare. BIG BANG is vooral een festival om te ontdekken en te doen, om te genieten en te feesten. Dit jaar onder meer op het programma: wonderlijke liederen van de Litouwse Indre Jurgelevičiūté, de unieke muzikale wereld van Junior Akweti, de levendige voorstelling Wires, Strings & Other Things uit Dublin en een feestelijk concert van het Senegalees-Congolese Duo Seco.

Het Vampierenfeest

Nog t.e.m. 1/11

Edegem - Een keer om de 30 jaar komen de meest bloeddorstige vampieren ter wereld samen voor een vampierenbal. Dit jaar vinden de feestelijkheden plaats in Fort 5 in Edegem en iedereen is uitgenodigd, vampier of geen vampier. Gastheer Graaf Pirvam hoopt vooral zijn geliefde terug te vinden, die hij niet meer heeft gezien sinds het vorige feest 30 jaar geleden. Het Vampierenfeest is een bijzondere theatervoorstelling waarin je zelf je eigen weg mag zoeken: dwaal vrij rond in de gangen van het kasteel en ontmoet onderweg allerlei nachtelijke wezens. Ga je op in het feestgedruis, eet je een hapje mee in het vampierenrestaurant of trek je je liever terug in de duistere achterkamertjes? Zorg in ieder geval dat je op tijd in de balzaal bent om te zien hoe het stomend liefdesverhaal zijn hoogtepunt bereikt.