UITTIPS. Vier dit valentijnsweekend met een passioneel concert, een romantische duik en liefdevolle vrienden

De beste culturele uitjes voor dit weekend, speciaal voor Valentijn.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Valentijnzwemmen

12/2

Hasselt - Valentijn vieren in je badpak? Tuurlijk! Deze zondag ben je van harte welkom in zwembad Kapermolen. Ja jij, zowel als koppel maar ook als je single bent, met een leeftijdminimum van 18 jaar. Voor de koppels: zwem samen bij kaarslicht op romantische achtergrondmuziek en relax in het recreatiebad. Een leuke afsluiter zijn de lekkere hapjes en drankjes, op te peuzelen in het zwembad, jawel! Voor de singles: zwem tijdens een gezellige speeddate. Hier zijn genoeg vissen in de zee! Tijdens de date krijg je spannende vragen en opdrachten voorgeschoteld. Wie weet vind jij wel je prins(es) op de witte haai, pardon: op het paard dus.

De Nacht van de Musea en de Galerijen

11/02

Oostende - Romantisch uitstapje met twee? Deze zaterdag zetten de musea en galerijen van Oostende hun deuren - gratis - open van 14 tot 22 uur. Check in CAS de expo ‘Art at the first bite’. Hierin staat de relatie tussen voedsel en mens centraal. Zo boetseert Louise Daneels kleurrijke snoepjes, en zie je er tableaus met taart in de hoofdrol van Alice De Vliegher. Daarnaast kan je eens langsgaan bij de Kunstacademie Aan Zee. Bekijk er beeldende werken van de studenten of neem deel aan een babbelmoment. Een echte aanrader voor koppels met een groot hart voor kunst en cultuur.

Taste of Friendship

11/2

BRUSSEL - Tijdens Valentijn hoef je niet enkel de liefde tussen koppels te vieren. In ‘Taste of friendship’ ligt de nadruk op de sterke vriendschap tussen een man en een vrouw. Is zo’n vriendschap sterker dan liefde, is er minder jaloezie en maakt het complexe gevoelens eenvoudiger? In deze dansvoorstelling blijkt al snel dat ook de vriendschap haar ups en downs kent. Dansers Alex en Luca zullen fijne momenten meemaken, maar er zijn ook misverstanden. Toch hebben ze aan het eind van de dag geen spijt. Vier de liefde voor je vrienden!

Le silence de la mer

12/2

Brussel - Samen snotteren en snikken tijdens een romantische film? Nee, het is niet Titanic, maar ‘Le Silence de la mer’, een oorlogsfilm uit 1949 van Jean-Pierre Melville. De film is gebaseerd op het boek van Jean Brullers. In ‘Le Silence de la mer’ verblijft de Duitse officier Werner in een Frans landhuis met een oom en nicht die niet met hem willen praten. Werner is een pacifist die door de nazipropaganda gelooft dat Duitsland een band wil opbouwen met Frankrijk en niet met de Fransen wil vechten. En stilaan lijkt er iets te bloeien tussen hem en het meisje… Check dit poëtische, stille drama met een grote portie emoties in CINEMATEK.

La vérité sur l’amour

12/2

Leuven - Ah, l’amour! Soms een geweldig gevoel, soms hartbrekend. Maar wat is liefde nu? Daar proberen sopraan Emma Posman en pianist Florestan Bataillie een antwoord op te geven in ‘La vérité sur l’amour’. De artiesten nemen je mee in de zwoele sfeer van de Londense cabarets en de Parijse salons. Zo selecteerden ze zorgvuldig pareltjes uit Frans- en Engelstalige liederen en opera’s. Denk aan werken van Benjamin Britten, Francis Poulenc en Kurt Weill. Laat je meeslepen in dit concert vol hartstochtelijke hoogtes.