EINDELIJK! McDonald’s komt met vegan kipnuggets

Vegan eten bij fastfoodrestaurants, het is nog geen sinecure. Hoewel steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet, lijken ketens als McDonald’s zich daar nog niet al te veel mee bezig te houden en al zeker niet in elk land. Tot nu in ieder geval, want in Duitsland brengt de fastfoodketen in samenwerking met Beyond Meat voor het eerst vegan kipnuggets op de markt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Een vegan burger hadden ze al in Duitsland en dat plantaardige assortiment wordt nu dus uitgebreid met zogenaamde kipnuggets, op basis van erwten, maïs, tarwe en tempurah.

Limited edition of niet?

«Deze lancering komt er ongeveer twee jaar na een groot driejarig akkoord tussen de twee bedrijven, die Beyond Meat als voornaamste leverancier van McDonald’s aanduidde wat betreft een vegan burger en die een reeks andere innovaties beloofde, zoals kip, varkensvlees en vegan eieren», aldus The Vegconomist. Of het al dan niet gaat om een tijdelijk product, hangt af van het succes van de kipnuggets. Ook een eventuele lancering buiten de Duitse landsgrenzen is daarvan afhankelijk.