Kaas en augurk is dé nieuwe foodtrend op TikTok

TikTok heeft er weer een culinaire trend bij. Momenteel is de combinatie van kaas en augurk helemaal hot en happening op de app. Ja, dat lees je goed. Hier vind je alles wat je wil weten over die bijzondere voedselhype.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De mix van kaas en augurk is nog niet zo gek. De twee voedingsmiddelen worden wel vaker gecombineerd vanwege de interessante smaakcontrasten die ze bieden. Kaas heeft eerder een zoute en romige smaak, terwijl augurken dan weer zuur en verfrissend zijn. Een eenvoudige snack is bijvoorbeeld kaas en augurk op een prikker. Of een gegrilde kaas sandwich met plakjes augurk ertussen voor extra crunch en smaak. En vergeet ook niet de fastfoodgerechten als pizza met augurken en kaas als topping op een hemelse hamburger.

Guilty pleasure

Maar een content creator op TikTok deelde plots wel een heel bijzonder knabbeltje: een augurk verpakt in een knapperige kaaslaag. Hoewel haar man er niet dol op is, blijft ze volhouden dat haar guilty pleasure overheerlijk is. «Ik heb mijn soort mensen eindelijk gevonden», valt iemand haar bij in de comments. Een andere gebruiker reageert dan weer: «Dit is echt walgelijk.»

Ben jij een lover of een hater als het gaat om dit hapje? Er is maar één manier om erachter te komen – maak het zelf! Bekijk onderstaande video om te leren hoe je dat doet.