Laat je je lief proeven van je eten of niet? Het antwoord op die vraag is belangrijker dan je zou denken

Eten is één van onze basisbehoeften als mens en voeding speelt dan ook - niet verbazend - een grote rol in ons leven. Van het ontbijt tot een laatavondsnack, sommigen onder ons zijn steevast aan het fantaseren over de volgende maaltijd. En hoewel eten erg persoonlijk is, kan je eetgedrag ook zomaar je liefdesleven beïnvloeden.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Uit een Franse enquête door YouGov voor Taster blijkt namelijk dat wat we eten en hoe we dat doen, een grote impact heeft op ons liefdesleven. Terwijl je sommige dingen beter wel doet, zijn andere echte afknappers die een tweede date in de weg kunnen staan.

Sauzen en finger food

Een opvallend resultaat is bijvoorbeeld dat 32% van de ondervraagden tussen de 18 en 24 jaar afknapt op iemand die niet openstaat voor het delen van een gerecht en 33% voor iemand die hen niet van hun bord laat proeven. Joey doesn’t share food, maar jij dus beter wel. De studie leverde nog enkele andere interessante inzichten op. Zo geeft 40% van de ondervraagden aan dat ze walgen van iemand die met z’n handen eet en 32% gaat liever geen tweede keer op date met iemand die het goedkoopste gerecht van de kaart bestelt. En je houdt je servet maar beter bij de hand, want een date met saus op z’n gezicht doet 28% van de bevraagden afknappen.