LIFEHACK. Dankzij dit trucje moet je nooit nog huilen wanneer je een ui snijdt

Als er één taakje is dat we tijdens het koken liever aan iemand anders overlaten, is het wel uien snijden. Als jij één van de uitzonderigen op de regel bent, heb je geluk, maar de mesten onder ons gaan spontaan wenen tijdens het vervelende werk. Al is dat voortaan verleden tijd want wij hebben dé truc gevonden om voortaan traanloos het koken te doorstaan.

Foto Unsplash
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Voor bijna alles in het leven bestaat een lifehack en dat is in dit geval niet anders. Sterker nog: we hebben zelfs twee trucjes gevonden, die je voor het beste resultaat kan combineren. En je hebt er bijna niets voor nodig.

Twee vliegen in één klap

Wanneer je op het punt staat om een uit te snijden, bereid je je werkblad voor door een natte keukendoek rond je snijplank te draperen. Maak ook je mes zelf nat vooraleer je begint met snijden. Zo’n nat oppervlak zou namelijk de enzymen in de uien aantrekken, waardoor je ogen er minder aan worden blootgesteld. Ook tijdens het snijden van de ui bestaat er een handige tool om minder tranen te veroorzaken: snijd het kontje van de ajuin, oftewel het stuk waar de wortels zitten, pas helemaal op het einde af. Daarin zitten namelijk het meeste enzymen en bovendien blijft je ajuin zo makkelijker bij elkaar, wat het taakje ook nog eens vergemakkelijkt.

Food

meer Food

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight