TIP. Brunch hotspots in Brussel

Brunchen is de laatste jaren in opmars. Het is waar uitslapers en vroege lunchers elkaar ontmoeten. Met een brunch kan je je lief verrassen, extra lang tafelen met vrienden die je lang niet zag en je slapeloze feestnachten inruilen voor een volwassen versie van vroeg in de ochtend een glaasje drinken. Wij tippen je alvast de brunch-places-to-be!

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Crème

Wanneer de deur van Crème opengaat, ruik je onmiddellijk een zoete geur van pannenkoeken. Met haar pancakes-all-day concept trekt ze onmiddellijk de aandacht. Je kan zowel ter plekke terecht voor een gezellige brunch, lunch of koffie, als een brunchbox meenemen naar huis.

Frank

Mathias en Marianne zijn de trotse eigenaars van Frank. Hij begon als fotograaf en werd een architect, en daarna een chef-kok. Zij is gepassioneerd door koffie en eten en werkte in een koffiebar in Australië. Hun idee om een koffiebar in Brussel te openen, kreeg vorm toen ze voor een jaar naar Australië gingen. Samen streven ze ernaar om zoveel mogelijk biologische, lokale en seizoensgebonden producten te gebruiken. Met een knipoog naar onze oude munteenheid ‘De Frank’ ligt deze hotspot op dé perfect plek, dichtbij het Muntplein.

Woodpecker

Met zo’n tien filialen in Brussel alleen groeit Woodpecker uit tot een doorlopende brunchmogelijkheid. Met de slogan ‘all day brunch’ konden deze zaken niet ontbreken in het lijstje. Hun menu bestaat uit een onnoembare lijst dranken, een ontbijt- en brunchmenu. Waar je ook bent, de kans dat er een Woodpecker in de buurt is, is groot.

Chicago

Net achter Saint-Catherine ligt het Chicago Cafe. Eenmaal binnen beland je in een grote open ruimte met een laag plafond. Het interieur is kleurrijk, maar toch zacht. Met het American Breakfast als bestseller, maken ze hun naam meer dan waar. Raak je er niet voor de brunch, dan is het ook een ideale plek om koffie en een taartje te consumeren.

L’Alchimiste

In L’Alchimiste voelt het alsof je in het appartement van een millennial bent beland. De kleine marmeren bistrotafeltjes, de formica stoelen en de paar studieuze freelancers druk bezig op hun computers herinneren ons eraan dat we ons in een café bevinden, eerder gezellig en warm, op een steenworp van Albert en het Van Meenenplein. Hun ruime aanbod aan gluten- en lactosevrije opties maakt het des te toegankelijk.

Al de bovenstaande brunchplekken al geprobeerd en kreeg je er niet genoeg van? Op https://www.brusselskitchen.com/brunch staan er nog brunchplekken opgelijst!