Wat eten we vanavond? Een vraag die nog steeds grotendeels door de vrouw in huis wordt beantwoord

Het beeld van de vrouw die ‘s avonds achter het fornuis kruipt om eten op tafel te toveren lijkt misschien achterhaald, maar is het jammer genoeg nog steeds niet. Hoewel velen in onze samenleving streven naar meer gendergelijkheid, blijken sommige ongelijkheden moeilijk weg te werken en koken is er daar duidelijk één van.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Uit een recente studie van het Franse onderzoeksbureau Ipsos voor Fondation Nestlé France komen namelijk enkele schokkende cijfers naar voren, waaruit blijkt dat de mentale last van een maaltijd klaarmaken nog steeds hoofdzakelijk bij de vrouw in huis ligt.

Ongelijke taakverdeling

En een maaltijd klaarmaken, daar komt mee bij kijken dan koken alleen. De studie wijst namelijk uit dat 71% van de vrouwen in hun eentje een boodschappenlijst maken, dat 68% onder hen de boodschappen ook doet en dat 60% ze vervolgens in haar eentje opbergt. 80% van de ondervraagde tieners gaf bovendien aan dat hun moeder het eten op tafel tovert, een op z’n zachtst gezegd schockerend cijfer. Hoog tijd dat ook de mannen in het huishouden een tandje bijsteken dus.