Belgisch duurzaam modeplatform ‘COSH!’ verovert Rotterdam

Het Belgische duurzame modeplatform ‘COSH!’ lanceerde op 11 maart een eerste shoppingroute in Rotterdam. De weg baant langs een hoop hotspots: 21 vintage boetieks, 7 lokale makers, 8 circulaire shops en zelfs een eco-warenhuis. Iedereen die van lokaal shoppen houdt én de gemeenschap een handje wil helpen: grijp je kans!

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Na steden als Amsterdam en Antwerpenzit ‘COSH!’ nu ookin Rotterdam. Founder van het platform Niki de Schryver noemt deze stad «dé proeftuin voor circulaire economie». Tegen 2030 wil Rotterdam de helft minder primaire grondstoffen gebruiken en circulariteit als maatstaf. Die ambitie ondersteunt ‘COSH!’ maar al te graag.

Verborgen pareltjes

Met een shoppingkaart willen ze zoveel mogelijk consumenten stimuleren om te winkelen bij shops van fysieke en duurzame winkeliers. Het aanbod op de kaart gaat van tweedehandswinkels en kinderkledingwinkels tot retailers met een duurzaam aanbod. ‘COSH!’ wil ook de ‘verborgen pareltjes’ buiten de bekende winkelstraat in de bloemetjes zetten. «De circulaire initiatieven zitten niet op de assen die de ‘dagshoppers’ kennen, maar wel op de verborgen plekjes», zegt de Schryver. Op hun website kan je je persoonlijke voorkeuren aanduiden voor een route langs de leukste stops. Bij de deelnemende winkels en Rotterdams toeristische dienst zijn er ook fysieke kaarten beschikbaar.

Volgens de Schryver is het een win-win situatie, want ook de toeristen hebben er baat bij. «Eens we lanceren in een stad, verhoogt het aantal bewuste shoppers in die stad. Goed voor de lokale winkels maar ook voor de horeca die van het shopping toerisme mee geniet», zegt ze. Er zijn dan ook genoeg mogelijkheden om te ontdekken: uniekste vintage shops, makersataliers en tal van deco- en lifestyle winkels.

Voorproefje

WEAR - Hier stop je met je eigen oude sneakers om ze een tweede leven te geven. Van een professionele reiniging tot een fris kleurtje. Wil je zelf je sneakers schoonmaken zodat ze langer meegaan? Dat kan ook!

Eversom - van brandweerslang tot tas. Bij Eversom kan je een tas kopen die in zijn vorige leven nog een brandweerslang was. Uniek verhaal en vooral: circulariteit alom!

De Groene Passage - Nederlands eerste eco-warenhuis. Hier vind je letterlijk all things eco: gaande van interieur en cosmetica tot fashion- en lifestyle producten.

Intresse gewekt? Duik dan in de details op de website cosh.eco