Delhaize schakelt larven in om voedseloverschotten te verwerken

Delhaize wil levende larven inzetten om voedseloverschotten te verwerken. Niet verkochte groenten en fruit worden er door de larven verwerkt tot proteïne voor dieren. De larven die de overschotten opeten, worden nadien zelf verwerkt tot een eiwit als supplement voor dierenvoeding, legt Delhaize uit.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Delhaize en technische partner Wastech, een start-upbedrijf, zeggen dat ze zo actief de strijd aangaan tegen voedselverspilling en dat ze de CO2-uitstoot verminderen. «De tot dierenvoeding verwerkte larven zijn immers een perfect alternatief voor het veelgebruikte soja, dat vaak een grote ecologische voetafdruk nalaat», klinkt dat.

Het proefproject bij Bakker Belgium, een leverancier van Delhaize voor groenten en fruit, is voor beide partners geslaagd en nu wil Delhaize er op grotere schaal mee aan de slag. In de toekomst zullen zo alle voedseloverschotten uit de winkels die niet meer geschikt zijn voor consumptie door de mens, gebruikt kunnen worden om eiwit als supplement voor dierenvoeding te maken. Het doel is om 20 ton voedseloverschotten per maand te verwerken tot 3 ton larven.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be