Deze Belgische stad is perfect voor een groene citytrip aldus Greenpeace

«Waar gaan we dit jaar op vakantie?» Het is een vraag die menig gezin zich weleens gesteld heeft en die, als je met meerdere personen bent om te beslissen, voor de nodige discussies kan zorgen. Terwijl de één zin heeft om de hele dag aan het zwembad te liggen in een all-in, wil de ander er net liefst van al zo veel mogelijk op uit trekken en nieuwe dingen ontdekken. Terwijl jij misschien naar de andere kant van de wereld wil reizen, blijft je partner liever dichter bij huis. En volgens Greenpeace hoef je het echt niet zo ver te gaan zoeken.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De Franse afdeling van de milieuorganisatie moeten we ons reisgedrag grondig aanpassen. «Om de klimaatopwarmking te beperken tot 1,5°C mogen we tegen 2030 nog maximaal 3 ton CO2 per jaar uitstoten. Het vliegtuig is zo vervuilend dat je daar met één reis vaak al over gaat», aldus Greenpeace. Tijd dus om op zoek te gaan naar alternatieven en de milieuorganisatie komt daarom met een lijst van 41 groene bestemmingen, die je makkelijk met het openbaar vervoer kan bereiken.

Opvallend: onze eigen stad Brugge staat op de eerste plaats in de ranking. Het middeleeuwse centrum, de kanalen, de gezellige cafés en de nabijheid van de zee deed de opstellers van de lijst overstag gaan. Goed nieuws dus voor ons, Belgen, want Brugge bereik je inderdaad makkelijk binnen afzienbare tijd met de trein. Benieuwd naar de rest van de lijst? Op de tweede plaats staat het Zwarte Woud in Duitsland en op de derde plaats Amsterdam.

Top 10 groene bestemmingen

1. Brugge, België

2. Zwarte Woud, Duitsland

3. Amsterdam, Nederland

4. Barcelona, Spanje

5. Wenen, Oostenrijk

6. Kanaaleilanden

7. Vulkanen van de Auvergne, Frankrijk

8. Vallée d’Ossau, Frankrijk

9. Vallée des Merveilles, Frankrijk

10. Schiereiland Crozon, Frankrijk