Dankzij deze app wordt reizen met de fiets makkelijker dan ooit

Hoe ga jij deze zomer op reis? Als je enigszins houdt van avontuur én als je een beetje sportief bent, is de kans groot dat je er dit jaar met de fiets op uit trekt. Een fietsvakantie is nu eenmaal een budgetproof alternatief voor een trip naar de andere kant van de wereld en iedereen let dezer dagen wel een beetje op z’n centen. Maar zo’n fietstrip, hoe pak je dat nu precies aan?

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Een fietsvakantie is namelijk meer dan fietsen alleen. Je moet nu eenmaal weten waar je naartoe wil en via welke route en dat is niet altijd even simpel. Een simpele zoekopdracht via Google Maps toont je misschien de snelste route, maar dat is niet per se de meest aangename. Bovendien let je best op de accomodatiemogelijkheden in de buurt, tenzij je je tent eender waar wil neerplanten.

Hexplo

Om die hele zoektocht een stuk makkelijker te maken, kan je terecht bij Hexplo. Via de planningtool geef je simpelweg je start- en eindpunt in - vervolgens doet de website de rest. Je kan kiezen uit verschillende soorten parcours, van veldweggetjes tot toeristische routes. Je krijgt meteen ook het hoogteverschil op de totale route te zien, vooraleer je zelf je etappes kan samenstellen. Eens je dat gedaan hebt, stelt Hexplo je verschillende hotels, campings en andere slaapgelegenheden voor in de buurt van je route. Bovendien krijg je ook alle bezienswaardigheden onderweg te zien, zodat je er zeker van bent dat je niets mist. Eens je je hele tripje hebt gepersonaliseerd, kan je de route opslaan of downloaden zodat je hem altijd bij de hand hebt. Ideaal vinden we zelf: nu alleen nog enkele dagen vrij nemen en een geschikte fietsbuddy vinden.

On the move

meer On the move

Spotlight

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

meer Spotlight