Dit zijn de bestemmingen om niet naartoe te reizen in Europa

Tegenwoordig kunnen we bijna eender wat vragen aan onze nieuwe beste vriend ChatGPT. Daarom vroeg het reisboekingsplatform Holidu hun welke bestemmingen echt te mijden zijn in Europa. Dit was hun antwoord.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De vakantie kom eraan. Hoog tijd om te denken waar de reis naartoe gaat deze zomer. En waarom niet eens polsen bij ChatGPT? Holidu vroeg de AI-chatbot om een lijst op te stellen van slechtste bestemmingen. Het maakte daarbij gebruik van feedback van reizigers en andere online reviews.

Natuurlijk heeft de lijst zijn beperkingen, want «de tool mist een menselijk oordeel of de mogelijkheid om de juistheid van de informatie te beoordelen», nuanceert Holidu. De resultaten zijn dus met een korreltje zout te nemen. Maar dat hield Holidu niet tegen om de verrassende resultaten te delen.

Veiligheid primeert

De stad die je volgens ChatGPT écht niet moet bezoeken, is Napels. De stad in het Zuiden van Italië heeft nochtans vele troeven zoals hun cultuur, geschiedenis en gastronomie. Maar de chatbot vreest om de veiligheid van de reizigers. Volgens hen is Napels niet veilig vanwege de maffia, en meer in het algemeen, de criminaliteit.

Daarna volgt Tirana, in Albanië, vanwege dezelfde reden. «ChatGPT definieert Tirana als een toeristische bestemming die nog in ontwikkeling is, met als belangrijkste obstakel het gebrek aan adequate infrastructuur en de moeilijkheden om de taalbarrière te overwinnen», schrijft Holidu. De derde plek is dan weer voor Minsk. Volgens ChatGPT is dat een doodsaaie stad, met weinig toeristische attracties.

De top 10

1. Napels (Italië)

2.Tirana (Albanië)

3. Minsk (Wit-Rusland)

4.Boekarest (Roemenië)

5.Belgrado (Servië)

6. Belfast (Noord-Ierland)

7. Athene (Griekenland)

8. Riga (Letland)

9. Sofia (Bulgarije)

10. Chisinau (Moldavië)