Zo vermijd je dat oud speelgoed in de vuilnisbak belandt

Met Sinterklaas en andere cadeautjesdagen voor de deur heeft Recupel samen met Studio 100 een campagne gelanceerd om afgedankt elektr(on)isch speelgoed te recycleren. De organisatie wil vermijden dat oud speelgoed in de vuilnisbak belandt, zoals bij 14% van onze landgenoten het geval is.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wereldwijd zijn er volgens de koepelorganisatie WEEE Forum meer dan 7 miljard stukken afgedankt elektr(on)isch speelgoed. Die bevatten vaak elektronische componenten, die gerecycleerd kunnen worden. Recupel geeft daarom de raad oud speelgoed aan de kringloopwinkel te schenken als je het niet meer gebruikt. «Dan doe je er andere kinderen en gezinnen nog een plezier mee», zegt Eric Dewaet, CEO van Recupel.

Recyclage

Met speelgoed dat niet meer bruikbaar is, kan je terecht bij Recupel. «Breng het binnen bij een van de Recupel-inzamelpunten (in winkels of recyclageparken), dan zorgen wij er voor dat het correct gerecycleerd wordt en alle materialen zorgvuldig gerecupereerd worden om weer nieuwe spullen van te maken», aldus Dewaet. Batterijen haal je best uit het oude speelgoed om ze nadien achter te laten in een inzamelpunt van Bebat.

Om de boodschap ook kinderen te laten bereiken, mogen de fans van studio 100 tijdens de Grote Sinterklaasshows een lege batterij of een stuk oud speelgoed meebrengen. In ruil daarvoor krijgen ze een duurzame beloning. In de shows zelf zit ook een boodschap van circulariteit, op kindermaat en gebracht door de bekende Studio 100-figuren.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be