AI. Wat er in je datingbio staat is belangrijk: «Door op te sommen wat je niet wil, maak je geen goede indruk»

Swipe jij altijd iedereen maar naar rechts, maar krijg je maar geen matches? Wellicht sta je dan iets te negatief in het leven: wil je geen roker of iemand die geen huisdieren heeft? Dan zet je dat best niet in je bio, want daar knappen blijkbaar heel wat mensen op af.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Uit een rondvraag van de Nederlandse dating-app Inner Circle blijkt dat je maar best niet te negatief kan zijn in je bio. Potentiële matches knappen er namelijk op af want ja, wie wil er met een negatieve chagrijn op date gaan?

Inner Circle onderzocht welke zinnen het meest afstotend werken. En dat zijn:

1. «Geen duckface», dit levert 95 procent minder matches op;

2. «Ik wil geen» komt op de tweede plaats. Zij krijgen 92 procent minder matches;

3. «Niemand onder de 1,80 meter» en «hoeven niet te matchen», krijgen 77 procent minder matches.

Dit is de top-5 van de de meest gebruikte, negatieve zinnen in de bio. Bedoeld om de afknappers al vooraf te vermelden.

- «Ik ben niet geïnteresseerd in…»

- «Geen drama»

- «Mijn tijd verspillen»

- «Niet op zoek naar»

- «Geen rokers»

Afknappers opsommen

De Nederlandse dating-expert Charly Lester verklaarde aan Metronieuws.nl dit fenomeen: «Je kan het vergelijken met een eerste date. Daar som je ook niet gelijk op wat je allemaal niet wil. Het is misschien verleidelijk, en soms makkelijker, voor vrijgezellen om zich te richten op wat ze niet willen, maar het is niet de beste eerste indruk die je kunt maken.»

Schakel daarom eens over op positiviteit, stelt Lester voor. «Door negatieve eigenschappen op te noemen, schrik je niet alleen de mensen af die je niet willen, maar ook degenen die je wel willen. Er zijn meer positieve manieren waarop je de juiste persoon kunt aantrekken. Als je een lange vrouw bent, kun je in plaats van ‘niemand onder de 1.80m’ je eigen lengte noemen om die te matchen met soortgelijke mensen.»

Urban life

meer Urban life

Spotlight

7% van de Belgen had ooit ongeval met alcohol achter het stuur

Zeven procent van de Belgen had ooit een verkeersongeval waarbij alcohol achter het stuur meespeelde. Dat blijkt uit een Europese enquête. Bovendien kregen vorig jaar bijna 47.000 bestuurders een boete voor rijden onder invloed van alcohol, gemiddeld 128 per dag.

meer Spotlight