Bare Minimum Monday: minder doen op een maandag om de sunday blues te vermijden

Bij steeds meer mensen dringt het door: werk is niet alles. Waar we vroeger zonder aarzelen fulltime aan de slag gingen en niet tegenpruttelden bij overuren, spenderen we nu liever meer aan andere dingen. Hobby’s, vrienden, kinderen, een passieproject... Elk excuus is goed genoeg om wat minder naar kantoor te moeten. Maar dat betekent wellicht ook voor jou dat je sunday blues alleen maar erger worden.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De sunday blues, oftewel het gevoel van heimwee naar het weekend en tegenzin om op maandagochtend aan de slag te zijn, zijn voor velen onder ons geen vreemde. Al als kind hadden we er last van en dat vervelende gevoel lijkt alleen maar te verergeren naarmate de jaren verstrijken.

Tiktokster Marisa Jo, die zich naar eigen zeggen specialiseert in alles wat te maken heeft met de work-life balans, kwam daarom op de proppen met een heel nieuw idee. Bare Minimum Monday is volgens haar de manier om voortaan nooit nog last te krijgen van de sunday blues. Het principe is heel simpel: op maandag doe je alleen het absolute noodzakelijke, alleen de dingen die echt niet nog een dag kunnen wachten. Op die manier kom je langzaam maar zeker in werkstemming en is er tegelijkertijd geen reden om op zondagavond al te erg op te kijken tegen maandagochtend. Misschien iets om volgende week eens te proberen?