Ben je nog zichtbaar op Tinder eens je de app hebt verwijderd?

Daten in 2021 is niet meer wat het twintig jaar geleden was. Haast niemand leert z’n lief nog op café kennen - tegenwoordig is het bijna bizar als je je partner niét via een datingapp ontmoet. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je profiel eens je ‘de ware’ hebt gevonden en Tinder verwijdert?

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

We zijn vast niet de enigen die zich die vraag weleens gesteld hebben. Voor heel wat mensen is Tinder nog steeds dé manier om iemand te ontmoeten, een relatie blijft vaak hét doel. Dat betekent echter ook dat er een moment komt waarop je je datingprofiel niet langer nodig hebt en waarop je dus niet langer zichtbaar wil zijn voor mogelijke matches.

Vakje uitvinken

De officiële gebruikersvoorwaarden van Tinder zijn vrij simpel. Wanneer de app merkt dat je enkele weken inactief bent, gaat het algoritme ervan uit dat je niet langer geïnteresseerd bent en wordt je profiel dus niet meer getoond aan andere Tinderaars. Volgens een bevraging van het Franse mediakanaal Konbini Techno klopt dat echter niet helemaal. Veel gebruikers komen er dan ook pas maanden later achter dat hun profiel al die tijd nog zichtbaar was voor anderen, ook al hadden ze de app verwijderd. Konbini ging dan ook langs bij Tinder voor tekst en uitleg, waarna de datingapp aangaf dat dat inderdaad mogelijk is. Wie er zeker van wil zijn dat z’n profiel niet meer zichtbaar is, moet namelijk bij de instellingen het vakje ‘mijn profiel tonen’ uitvinken. Alleen zo kan je er zeker van zijn dat mensen je niet meer tegenkomen tijdens het swipen.