Bewezen: je partner overdag kussen is goed voor je seksleven

Hoe vaak kus jij je lief? Elke dag? Eén keer per week? Of bijna nooit? Volgens een nieuwe studie zou je antwoord op deze vraag bepalen of je een goed of slecht seksleven hebt.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Dat kusje net voor je ’s ochtends naar je werk vertrekt zou wel eens een grote impact kunnen hebben op je bedactiviteiten ‘s avonds. Uit een nieuw groot kusonderzoek aan de Brigham Young University blijkt namelijk dat die kleine zoen essentieel is voor een goede relatie, zowel romantisch als seksueel. Wie zijn partner amper zoent, is namelijk meestal ook niet zo tevreden over zijn of haar bedprestaties.

Uit de studie bleek dat de respondenten elkaar al regelmatig kusten door de dag, maar dat ze dat toch nog wat vaker deden tijdens de seks. Zoenen blijkt een goede graatmeter te zijn voor je relatie. Koppels die elkaar vaak zoenen hebben doorgaans een betere relatie dan koppels die dat zelden doen. Pak je lief vandaag dus maar eens goed vast.

Belangrijk voor orgasme

Ook tussen de lakens blijkt kussen heel belangrijk te zijn. Vrouwen zouden zelfs betere en consistentere orgasmes krijgen als ze regelmatig zoenen tijdens de seks. De anatomie van mannen en vrouwen zit namelijk anders in elkaar en daardoor werkt ook seksuele prikkeling anders bij beide geslachten. Voor mannen is een kus overdag belangrijker dan een kus tijdens het vrijen, want zij hebben minder context nodig om opgewonden te geraken. Tijdens de seks vinden mannen meer dan genoeg andere prikkels. Voor vrouwen is zoenen dan net erg belangrijk om opgewonden te blijven en een orgasme te kunnen bereiken. Blijven kussen is dus de boodschap!