BEWEZEN. Slapen met je huisdier is goed voor je

Huisdieren, ze voelen vaak een beetje als onze eigen kinderen. We voeden ze op, spelen ermee en gaan ermee wandelen. Sommige mensen slapen ook met hun viervoeter, al valt dat bij het grote publiek niet altijd in goede aarden. Een nieuwe studie geeft mensen die Minoes of Woef uitnodigen in bed nu gelijk.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Tegenstanders van de praktijk komen steevast op de proppen met dezelfde argumenten. Je moet grenzen stellen voor je viervoeter. Je wil geen haren in bed. Je wil ‘s nachts niet wakker gemaakt worden. Maar voorstanders beweren al langer dat slapen met een huisdier goed voor je is én ze krijgen nu ook gelijk.

Veilig

Een studie van de Amerikaanse Mayo Clinic toont namelijk aan dat slapen met een huisdier goed is, zowel voor je nachtrust als voor je humeur. Uit een rondvraag bij 150 dierenbaasjes blijkt dat 41% beter slaapt mét hun huisdier dan in hun eentje. Net zoals de aanwezigheid van een partner zou de aanwezigheid van een viervoeter er namelijk voor zorgen dat ze zich veiliger voelen. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat 20% ‘s nachts net slechter slaapt omdat hun huisdier hen wakker maakt. Bovendien zijn we er ook niet zeker van dat je (menselijke) bedpartner de aanwezigheid van je huisdier kan smaken. Proberen op eigen risico dus.