Binnenkort kan je je eigen stickers maken in WhatsApp

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een gezegde zo oud als de straat en niet zonder reden. Soms is het als mens nu eenmaal erg moeilijk om je gedachten of je emoties in woorden om te zetten, want een taal is nu eenmaal beperkt. In dat geval kan een foto of tekening uitkomst bieden om te laten zien aan anderen wat je voelt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In online gesprekken maken we daarom maar al te graag gebruik van dingen als stickers en memes om onze gevoelens uit te drukken. Zeker de geschreven taal kent nu eenmaal zo z’n gebreken en in dat geval is een beeld vaak makkelijker.

Voorlopig op desktop

Maar wat als je geen sticker kan vinden die aan je verwachtingen voldoet? Wat als geen enkel beeld persoonlijk genoeg is? Wel, dan kan je er zelf eentje maken. En voortaan kan dat gewoon via WhatsApp. Android Authority mocht namelijk een bètaversie van WhatsApp voor desktop testen waarin iedereen zelf stickers kan maken aan de hand van eigen foto’s. Een functie die volgens de nieuwssite erg goed werkt, al valt het nog af te wachten wanneer wij ervan gebruik zullen kunnen maken én of de functie ook op smartphone zal werken.