Binnenkort op roadtrip? Dit zijn drie onmisbare apps om je reis mee in goede banen te leiden

De auto nemen en de weg laten bepalen waar de reis naartoe gaat: voor sommigen is dat hét romantische ideaal van vrijheid. Heb je na de vele roadmovies en avontuurlijke verhalen van roadtrippende vrienden eindelijk beslist om ook richting de horizon te rijden? Dan heb je enkel je auto, een tent, en de volgende drie apps nodig.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

1. Park4Night: probleemloos wildkamperen

Als je geen duidelijke route op voorhand hebt uitgestippeld, is het niet altijd evident om zomaar een hostel of camping te vinden die nog plek vrij heeft. Soms is de enige optie in dat geval wildkamperen. Al is wildkamperen een mijnenveld: hoe kan je nu weten waar je kan en mag overnachten met de tent?

De app ‘Park4Night’ helpt daarbij een handje. Op die app delen gebruikers plaatsen waar het goed en fijn is om te kamperen. Op iedere plek wordt aangegeven welke faciliteiten je er kunt terugvinden en geven gebruikers ratings over hun ervaring.

Ook als je enkel op zoek bent naar een picknickplek of een rustplek met prachtig zicht, stuurt de app je op weg. Je hoeft enkel je locatie in te geven, en je krijgt een overzicht van de beste plaatsen.

2. PolarSteps: het beste souvenir

Als je jouw Instagram niet wil overladen met foto’s van je trip, is ‘PolarSteps’ dé app voor jou. PolarSteps doet twee dingen: het trackt je reis en laat je bij iedere stop één of meerdere foto’s delen. Aan het einde van de rit krijg je zo een soort ‘logboek’, waarbij je in één oogopslag je gehele route kunt herbekijken, met al het moois dat je onderweg te zien kreeg.

‘PolarSteps’ is bovendien ook een sociaal netwerk: nieuwsgierige vrienden, ongeruste ouders of kennissen met een onstilbare wanderlust kunnen jouw route en foto’s iedere dag volgen. Om inspiratie uit de reis te putten, of om zichzelf gerust te stellen dat je niet in een goot gereden bent.

3. Waze: de file-ontwijker

Dat Google Maps niet altijd de beste app is om de meest actuele verkeersinformatie te verzamelen, heb je vast en zeker al eens gemerkt onderweg. ‘Waze’ daarentegen kan dankzij zijn actieve gebruikers telkens real-time informatie verschaffen over de verkeerssituatie ter plekke. Werkzaamheden, files, ongelukken, politiecontroles? De app duidt alles aan op je route en stuurt bij waar nodig. Zo verspil je jouw roadtrip niet aan eindeloze files of onderdrukte verkeersagressie.