BIZAR. Dit bier is gemaakt van erwtjes en kool

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn velen onder ons op zoek naar een leuk drankje om te serveren aan de feesttafel. Of een origineel flesje om cadeau te doen aan vrienden of familie. Wel, we hebben de ideale drank voor je gevonden.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het hoeft niet altijd wijn of champagne te zijn tijdens de feestdagen als je het ons vraagt. Een lekker flesje bier kan net zo goed smaken én is vaak een stuk origineler. Dat geldt al helemaal in het geval van ORA Jólabjór.

Traditioneel kerstdiner

Het IJslandse bier is namelijk niet zomaar een zoveelste soort gerstenat. Het geesteskind van Valgeir Valgeirsson, meesterbrouwer bij RVK Brewing, smaakt namelijk naar erwten en kool. Dat klinkt misschien bizar - en is het natuurlijk ook - maar de twee groenten werden niet willekeurig gekozen. Tijdens het kerstdiner worden die twee specifiek namelijk traditioneel geserveerd bij het lamsvlees en de aardappelen die veel IJslanders eten op Kerstmis. Het hoeft dan ook niet al te hard te verbazen dat het drankje voorlopig uiterkocht is - de eerste 18.000 blikjes werden binnen enkele uren verkocht. Wil je het bier zelf proeven, dan hou je deze site maar best in de gaten, en snel zijn is de boodschap als er weer wat stock voorhanden is.