Boom planten in ruil voor een dierenfoto: wie zit er achter deze Instagram-hype?

Wie Instagram gebruikt, kon er de afgelopen dagen moeilijk naast kijken. Duizenden mensen postten op hun verhaal een foto van hun huisdier met daarnaast de sticker ‘We’ll plant 1 tree for every pet picture’. Maar wie zette deze campagne op poten?

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Een actie waarbij je een foto van je geliefkoosde huisdier online mag plaatsen én tegelijk het milieu ondersteunt door een boom te planten, dat was voor veel mensen twee vliegen in één klap. Via de Add-Yours-Sticker ‘1 dierenfoto voor 1 boom’ werden in een mum van tijd miljoenen foto’s van huisdieren gedeeld op Instagram.

De bedenkers achter deze campagne - van organisatie Plant A Tree Co. - hadden niet verwacht dat hun actie op zo’n korte tijd zoveel succes ging hebben. Het ging zelfs zo snel dat ze beslisten om na 10 minuten hun Add-Yours-Sticker alweer offline te halen. Maar de hype was dan al niet meer tegen te houden. De uren en dagen nadien werden massaal veel dierenfoto’s verspreid.

Inzamelactie

Dat deze actie zo’n succes ging worden, hadden ze bij Plant A Tree Co. blijkbaar niet verwacht. De organisatie heeft immers niet de middelen om miljoenen bomen te planten. Daarom is Plant A Tree Co. intussen een inzamelactie gestart op Instagram om 1,3 miljoen dollar te verzamelen. Dat geld zou dan gebruikt worden om de bomen te planten.