CADEAUTIP. Dit boek toont je de mooiste plekjes in eigen land

Met de feestdagen in het vooruitzicht heeft een mens, naar onze mening althans, nooit genoeg cadeau-inspiratie. De meesten onder ons kopen presentjes voor vrienden, familie, collega’s, kinderen... En al die mensen vragen om een ander soort cadeau. Niet makkelijk.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Ben je nog op zoek naar een presentje voor iemand die graag z’n vrije tijd in de natuur besteedt? Of ken je iemand die volgens jou net wat vaker een frisse neus zou moeten halen? Dan hebben we het perfecte cadeau gevonden om hem of haar van de nodige inspiratie te voorzien.

‘Dardennen’

Sinds het begin van de coronacrisis hebben we allemaal ons eigen Belgenlandje wat beter leren kennen. Wat moesten we anders in tijden waarin internationale reizen niet aan de orde waren en we niet veel meer mochten dan wandelen? Landschapsfotograaf Bart Heirweg deed hetzelfde en trok de afgelopen twee jaar door België om de mooiste plekjes vast te leggen. Het resultaat van die trektocht bundelde hij in ‘Dardennen’, een «reisgids» zoals je ze zelden zag. Aan de hand van 150 beelden wist hij de Belgische natuur te vervatten in een boek, maar de exacte locaties, die moet je zelf maar zien te vinden. Om de natuurpareltjes tegen overtoerisme te beschermen, geeft Heirweg namelijk alleen de gemeente prijs. Laat de zoektocht beginnen.

Ben je zelf benieuwd geworden? ‘Dardennen’ koop je hier voor 29,99 euro.