Commotie rond koppel dat trouwt in jogging: «Mijn ergste nachtmerrie» (video)

Trouwen doe je maar een keer, dus traditioneel dost het pas gehuwde paar zich helemaal uit: dure prinsessenjurken, strakke kostuumbroeken op maat, prachtige make-up, noem maar op. Maar tradities zijn er om te breken. Een dolgelukkig koppel besloot om het simpel te houden: ze ruilden hun kostuum en jurk in voor twee ultracomfortabele joggings met sneakers. En daar heeft het internet, weinig verrassend, heel veel meningen over.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Op je bijzondere dag moet je doorgaans wel wat kilometers afleggen. Je holt van de fotoshoot over de ceremonie en het feest naar de dansvloer, terwijl iedereen je groet en feliciteert met je huwelijk. Als je dan nog eens een meterslang kleed met een stevige sleep meezeult, kan dat wel eens beginnen te wegen op het algehele comfort. Hetzelfde geldt voor de bruidegom die al zwetend in zijn hemd en blazer op stijve leren schoenen wandelt.

Onder het motto ‘comfort is cruciaal’, gooide een koppel alle kledingsvoorschriften overboord. De bruid is nog in het wit en draagt een sluier voor de gelegenheid, maar voor het overige heeft het koppel volledig lak aan traditie.

Jogging nieuwe trend

Huwelijksfotografe Sarah Gonzalez deelde een filmpje van de ongewone bruiloft op Instagram. Het intussen 18 miljoen keren bekeken filmpje toont het koppel dansend in hun joggings die hun alle vrijheid geeft om de gekste dansmoves boven te halen. Ze genieten duidelijk met volle teugen van het feest.

De fotografe is dolenthousiast over de kledingkeuze: «Ik hou ervan wanneer koppels tradities overboord gooien en unieke en plezante manieren vinden om hun persoonlijkheden te tonen op hun huwelijksdag en zelf nieuwe trends uitvinden. Ik voorspel nu al dat joggings een trend zullen zijn dit jaar en ik ben fan!»

Ergste nachtmerrie

En daar is ze niet alleen in. Veel mensen bejubelen het koppel voor hun gedurfde statement en het lef om zich niets van de verwachtingen aan te trekken: «Yes, laten we dragen wat je wil op je huwelijksdag normaliseren, niemand wil duizenden euro’s verspillen aan een kleed dat ze maar een keer dragen», klinkt het.

Maar niet iedereen deelt die mening: «Persoonlijk zou dit mijn ergste nachtmerrie zijn...! Mijn Pinterest staat vol met honderden foto’s van mogelijke trouwkleedjes en ik ben nog niet eens verloofd. Ik wil er op mijn dag heel graag uitzien als een prinses.» Anderen vinden de outfit te casual: «Stel je voor dat je je speciale dag spendeert in kledij die je iedere dag kunt dragen. Dit is stom.»