Daarom giet je je tandpasta beter niet in een ‘handige’ pompflacon

TikTok is een goudmijn voor lifehacks. Je ziet er duizend-en-een trucjes voorbijkomen die je tijd kunnen doen besparen en je komt er op ideeën die je anders nooit gehad zou hebben. Ideeën die je leven makkelijker, je huis mooier en etensstijl exotischer maken. Maar af en toe doen er ook lifehacks de rond die je beter niet zelf toepast.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Soms zijn zulke trucjes nu eenmaal gevaarlijk of alleszins niet bevorderlijk voor je gezondheid. Dat is ook het geval van een trend die door tandarts Dr. Suhail Mohiuddin van de hand wordt gedaan.

Lelijke tube

Je hebt het filmpje wellicht al zien voorbijkomen op TikTok. Mensen mixen massaal tandpasta met mondwater en gieten die mengeling vervolgens in een pompflacon. Dat ziet er mooier uit en is ook nog eens super handig in gebruik. Volgens Dr. Suhail Mohiuddin is dat jammer genoeg geen goed idee. «Heb je ooit al tandpasta in een doorzichtige tube gezien? Nee. Dat komt omdat de actieve bestanddelen UV-gevoelig zijn. Je tandpasta wordt daardoor dus minder effectief», aldus de tandarts. Houd het dus toch maar op die lelijke tube...