Daarom moet je je dag eens beginnen met een ijsje

IJs is één van die dingen in het leven die bijna iedereen weet te appreciëren. Niets zo zalig als een paar heerlijk verkoelende bolletjes ijs op een hoorntje op een warme zomerdag. En in de koudere maanden is het dan weer super gezellig om een coupeke te eten met vrienden of familie in het ijssalon.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Als kind droomden we er allemaal van om eens een ijsje te eten als ontbijt. Maar hoe vaak we er ook om zeurden, onze ouders zeiden steevast ‘nee’. Want wie eet er nu een dessert als eerste maaltijd van de dag? Wel, volgens een Japans onderzoek zou je het toch maar eens moeten proberen.

Goed voor je humeur

Uit een onderzoek van Yoshihiko Koga van de Kyorin Universiteit in Japan blijkt namelijk dat het eten van ijs in de ochtend heel wat voordelen met zich meebrengt. Het zou je namelijk mentaal versterken, alerter maken én je ochtendhumeur beperken. Doordat het eten van een ijsje rustgevend werkt, zouden we ook minder prikkelbaar zijn doorheen de dag. Wie toch liever geen ijs eet in de ochtend, kan ook proberen om een glas koud water te drinken of om een koude douche te nemen. Dat laatste versterkt ook nog eens je immuunsysteem, maar wat betreft je humeur gaat er volgens Koga niets boven een heerlijk ijsje in de ochtend.