Daarom moet je je koffie niet opwarmen in de microgolf

Je neemt ‘s ochtends plaats aan je bureau, klapt je computer open en neemt alvast een koffietje om de dag goed te beginnen. Plots zie je dat je helemaal vergeten was dat je over vijf minuten een online meeting hebt, dus doe je al die tijd je best om je achtergrond en je kapsel nog een beetje op orde te krijgen. Een uur en heel wat info later sluit je de meeting af, om erachter te komen dat je die koffie helemaal vergeten bent.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het overkomt ons allemaal weleens en geen zorgen, erg is het niet. Je kan er nog altijd voor kiezen om je koffie koud naar binnen te werken of je zet een nieuw kopje. Maar als er één ding is dat je beter niet doet, dan is het je koffie opwarmen in de microgolf.

Aroma

Volgens Tasting Table en andere media gespecialiseerd in alles wat met koffie te maken heeft, doet dat opwarmingsproces namelijk niks goeds voor je koffie. Integendeel. Koude koffie heeft namelijk al een andere chemische samenstelling dan warme koffie, maar wanneer je dat koud kopje opwarmt, verandert die opbouw nog eens. Koffie bestaat uit zo’n 850 aromatische bestanddelen en oliën, die grotendeels verloren gaan tijdens het opwarmen. Resultaat? Je koffie smaakt minder, slechter en bitterder. Niet bepaald aantrekkelijk, toch? Is je kopje dus afgekoeld, voeg dan liever wat ijsblokjes toe.