Dankzij deze handleidingen van Ikea geef je hun spullen makkelijk een tweede leven

Duurzaamheid is steeds belangrijker binnen onze maatschappij. Hoewel we nog erg consumptiegericht zijn, beseffen we ook steeds meer het belang van hergebruik en recyclage. Van ‘consuminderen’. En daarom springen ook steeds meer bedrijven op de groene kar. Zo ook de Zweedse meubelgigant Ikea.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Ikea is wellicht één van de winkels bij uitstek die ons aanzet om alsmaar meer te kopen. Alles is goedkoop, handig en vaak nog mooi ook, waardoor je winkelkarretje al snel tientallen dingen extra bevat dan dat wat je écht nodig hebt. Goed voor hen, maar niet voor je portefeuille en nog minder voor de planeet.

Van winkelzak naar plantenhanger

Hoe meer je koopt, hoe meer je op een gegeven moment waarschijnlijk ook zal wegdoen. Sowieso is het altijd een goed idee om nog bruikbare spullen niet in de vuilnisbak te gooien, maar naar de kringloopwinkel te brengen. Maar het kan nog beter: je kan je afdankertjes ook een tweede leven bezorgen. Om dat makkelijker te maken heeft de winkelketen nu dertien DIY-gidsen gelanceerd die je tonen hoe je bijvoorbeeld een oude Ikea zak omtovert tot een bloempot. Handig en bovnendien een leuk tijdverdrijf tijdens de zomermaanden. Aan de slag dus! Je vindt de handleidingen hier (in het Engels).