Dankzij deze tips besteed je dit jaar geen fortuin aan kerst

De herfst is nog maar net begonnen, dus het lijkt wellicht wat voorbarig om al over kerst te praten. Maar de tijd gaat snel en voor je het weet is de grote dag daar, dus het is nooit te vroeg om voorbereidingen te treffen. Zeker niet als je dit jaar geen fortuin wil uitgeven tijdens de feestdagen. Deze drie tips helpen je alvast om geld te besparen.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Plan

Wat je ook doet, het is altijd een goed idee om te plannen. Bepaal nu al wat je budget is voor de feestdagen en overleg ook met vrienden en familie. Wat geven jullie maximaal uit aan pakjes? Wie doet wat voor de feestdagen? En in plaats van een cadeau te kopen voor iedereen, is het wellicht een idee om namen te trekken en zo elk één pakje te kopen. Persoonlijker én budgetvriendelijker.

Koop je cadeaus op voorhand

We hebben het allemaal al gedaan, als een kip zonder kop rondlopen in de winkelstraat op kerstavond. Maar als je de zaken een beetje slim wil aanpakken, is het geen goed idee om alles uit te stellen tot het laatste moment. Bedenk nu al enkele cadeau-ideeën en kijk uit naar eventuele promoties.

Laat alle overbodige items weg

Versiering is leuk, maar overdrijven is nooit goed. Zeker niet als je geld wil besparen. Koop dus één kerstboom, één lichtslinger en voldoende kerstballen om je boom te versieren. Maar laat alle onnodige prulletjes liever links liggen. Beter voor je portemonnee en het milieu.