Dankzij deze tips blijft je Valentijnsboeket langer vers

Of ja Valentijn nu viert met een partner of je vriend(in)nen, één ding is zeker: bloemisten hebben vandaag gouden zaken gedaan. Een boeket bloemen is een universele en makkelijke manier om iemand te laten weten dat je aan hem of jaar denkt en tegelijkertijd zadel je die persoon niet op met onnodige, plaatsinnemende spullen. Heb ook jij een bloemetje gekregen? Dan wil je natuurlijk wel dat dat boeket er zo lang mogelijk mooi uitziet.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Uiteraard weet er niemand anders dan een bloemist zelf beter hoe je je bloemen het best bewaart. Bloemenbezorgservice Prestige Flowers deelde enkele tips die we met veel plezier vandaag én in de toekomst toepassen om zo lang mogelijk te genieten van ons boeket.

1. Hersnij de stem

Neem van zodra je je boeket krijgt een snoeischaar erbij en knip enkele centimeters van de stem. Doe dat met een schuine hoek zodat je bloemen extra veel water absorberen. Ontsmet je snoeischaar ook op voorhand zodat er zo min mogelijk bacteriën achterblijven.

2. Denk aan de temperatuur

Bloemen houden niet van te (droge) warmte, dus zet je boeket niet langs de radiator of in de volle zon. Hoe stabieler de temperatuur, hoe beter.

3. Houd het water proper

Gebruik in eerste instantie de bloemenvoeding die je meestal bij je boeket krijgt en vul aan met de juiste hoeveelheid water. Let erop dat er geen blaadjes in het water hangen, want dat zorgt voor extra bacteriën. Ziet je water er na enkele dagen toch troebel uit, ververs het dan.

4. Blijf weg van fruit

Rijpend fruit produceert etheen en dat gas zorgt ervoor dat je bloemen sneller verwerken. Zet je boeket dus niet langs de fruitschaal als je lang van je bloemen wil genieten.