Dankzij deze wetenschappelijk onderbouwde truc kom je altijd vriendelijk over

Ben jij van nature gezegend met een resting bitch face? Zorgt dat ervoor dat mensen je steevast onvriendelijk vinden overkomen? En heb je zin om daar wat aan te veranderen? Goed nieuws, want de wetenschap heeft een trucje gevonden dat ervoor zorgt dat je steevast vriendelijk overkomt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het zijn wetenschappers van de universiteit van Harvard die de proef op de som namen. Hoe kom je als mens vriendelijk over, en al helemaal bij vreemden? Om die vraag te beantwoorden, onderzochten ze data van duizenden gesprekken, zowel online als offline. En de conclusie is duidelijk.

Vragen stellen kan je leren

Of je nu op speed date bent met iemand of via Instagram aan de praat raakt, één trucje werkt altijd om sympathiek over te komen: vragen stellen. In de datingwereld verhoogt het aantal vragen dat je stelt zelfs zienderogen de kans op een tweede afspraakje. En dat hoeft eigenlijk niet te verbazen, want door vragen te stellen toon je interesse in de ander en verleg je de focus van jezelf naar de ander. En dat werkt. Al is er wel een belangrijk detail dat je in gedachten moet houden, want meteen overgaan op de diepe, persoonlijke vragen werkt niet. Bouw dus rustig op tijdens het gesprek en begin met luchtigere onderwerpen vooraleer je het diepe in duikt. Tenslotte is ook je toon uiteraard van belang, want je wil de ander niet aan een kruisverhoor blootstellen.