Dankzij deze zes tips slaap je toch goed bij warm weer

Het warme weer is opnieuw in het land en daar moeten we volop van genieten. Maar niks zo vervelend als niet in slaap kunnen vallen door de hitte: je zweet je te pletter en je blijft maar woelen. Met deze tips is probleem zo opgelost en slaap je als een roosje.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Verlucht je slaapkamer ‘s morgens of ‘s avonds

Je kamer dagelijks verluchten is belangrijk. Bij warm weer doe je dit best ‘s morgens of ‘s avonds want dan is het buiten koeler. Zet de ramen van je slaapkamer niet open tussen 12u en 18u, want dan is de zon het warmst. Bij hete temperaturen is er meestal geen fris windje en zorgt de lucht buiten niet voor verluchting, de warmte zal zich net naar binnen verplaatsen.

Verwissel je donsdeken

Ik zou ervan maken: Een donsdeken gebruik je tijdens de winter en is nu eenmaal niet geschikt voor warme zomerse temperaturen.Vervang je donsdeken dus door eentje van katoen, dat is lekker fris. Of je kan ook gewoon zonder laken slapen.

Neem voor je gaat slapen een koude douche

Ga voor je in je bed kruipt nog even in de douche. Zet het op een koud standje, zo koelt je lichaam sneller af waardoor je rapper in slaap valt. Neem geen ijskoude douche want je moet het vol kunnen houden zodat je lichaam goed verfrist wordt.

Ventilator

Een ventilator is eigenlijk de beste manier om je lichaam af te koelen. Door de wind van de ventilator wordt de lucht in je slaapkamer verfrist. Het enige irritante aan dit ding is het gezoem. Heb je liever niet te veel geluid in je slaapkamer? Kies dan voor een model met een laag geluidsniveau. Deze ventilators kosten wel meer geld maar je hebt geen last van het gezoem.

Koel je lichaamsdelen af met ijszakjes en koud water

Voelt je lichaam ‘s avonds nog erg warm aan? Een koude douche kan zoals eerder vermeld erg helpen maar je kan ook zakjes met ijsblokjes vullen en deze verspreid over je lijf leggen, bijvoorbeeld op je polsen, knieën en nek. Dit zorgt voor een korte maar krachtige verfrissing. Daarnaast kan je ook een emmer vullen met koud water waar je je voeten in kan laten afkoelen. Voeten die warm zijn zorgen er namelijk mee voor dat je niet in slaap geraakt.

Slaap alleen

Bij warm weer kan je best alleen slapen. Als je met twee in bed ligt, kan dat nogal plakkerig aanvoelen. Indien je ervoor kiest om alleen te slapen dan blijft je lichaamstemperatuur stabiel, waardoor je dat gevoel niet krijgt. Bovendien kan je je armen en benen beter strekken wat ervoor zorgt dat er een betere circulatie is rondom je lichaam. Wil je toch liever niet alleen slapen? Spreek dan af met je lief dat je elk aan één kant van het bed ligt en elkaar niet te veel aanraakt tijdens het slapen.