De beste raamdecoratie voor verschillende seizoenen

Lente, zomer, herfst en winter. Er zijn landen waar alle seizoenen op elkaar lijken. In ons land heeft ieder seizoen een geheel eigen karakter en dat maakt het leven hier erg bijzonder. Maar hoe kies je voor raamdecoratie die aansluit op alle seizoenen? Je zult immers niet iedere drie maanden nieuwe gordijnen kopen. Op deze pagina geven we een viertal praktische tips om de beste raamdecoratie voor alle seizoenen te kiezen.

door
Marketing
Leestijd 3 min.

1. Beheers licht en donker

In de zomer schijnt de zon van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Dit is goed nieuws voor iedereen met zonnepanelen op het dak, de warmte en UV-straling kan soms teveel van het goede zijn. In de winter zijn de dagen kort en is het alweer donker voor je thuis bent van het werk. Met elektrische raamdecoratie sluit je de gordijnen als de zon fel schijnt of als de zon vroeg onder gaat. Op de website van Poweredblinds België kun je precies zien hoe dit in zijn werk gaat. Dit kan met een druk op de knop, via een tijdschakelaar of geheel automatisch met een lichtsensor. Door slimme raamdecoratie te koppelen met een smart home systeem is het mogelijk om direct de verlichting in te laten schakelen. Daar heb je in ieder seizoen profijt van!

2. Hout als tijdloze optie

De keuze voor kleur en materiaal van raamdecoratie bepaalt voor een groot deel de sfeer in de ruimte. Bij rolgordijnen en ook schuifgordijnen ziet de situatie er heel anders uit als de gordijnen open of dicht zijn. Bij jaloezieën kun je de raamdecoratie ook in ‘gesloten’ toestand openen. Zo behoud je niet alleen controle over het licht maar de raamdecoratie heeft ook altijd een decoratieve waarde. Dit geldt zeker voor houten jaloezieën die dankzij die natuurlijke structuur en warme kleurstelling de omgeving tot leven brengen. Daar geniet je het hele jaar rond van.

3. Meer comfort in huis

We hebben in de vorige onderwerpen de voordelen van elektrische raamdecoratie besproken en de pluspunten van jaloezieën toegelicht. Je kunt dit ook combineren door te kiezen voor elektrisch bedienbare houten jaloezieën. Die kun je niet alleen in hoogte verstellen, de latten zijn ook op afstand te bedienen zonder koordjes of stokjes. Je kunt zo vanaf de bank de jaloezieën bedienen om zo de meest optimale lichtinval te creëren. Invallend licht zal in ieder seizoen anders zijn, zo behoud je controle over het licht. Ook kun je op ieder moment voor privacy in huis zorgen.

4. Veilig als je niet thuis bent

In de zomer ga je wellicht op vakantie of plan je dagtrips, in de winter besteed je wellicht meer tijd in huis. Hoe bedien je raamdecoratie als je niet thuis bent? Ook hier biedt elektrische raamdecoratie weer voordeel, je kunt de gordijnen namelijk ook bedienen of automatiseren op de momenten dat je van huis bent. Zo lijkt de woning altijd bewoond wat een toevoeging biedt op de inbraakpreventie. Met PoweredBlinds in combinatie met de TaHoma van Somfy kun je het systeem koppelen aan alle slimme apparaten in huis. Zo leidt je woning een eigen leven.