De kamasutra in alfabetvorm? Dat ziet er zo uit

Of je nu van avontuurlijke seks houdt of niet, je hebt vast weleens van de kamasutra gehoord. Het oude Indiase leerboek vertelt je alles wat je wil weten (en meer) over seks en werd oorspronkelijk samengesteld om pas getrouwde koppels aan te leren hoe ze plezier konden beleven in bed.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Tegenwoordig is de kamasutra beschikbaar in duizend-en-één vormen, van prentenboeken tot kaartspellen en apps. Nog steeds vinden heel wat bedpartners inspiratie in het werk - probeer bijvoorbeeld maar eens om elke dag een ander standje uit het werk te testen en je zal zien dat je nog heel wat kan leren.

Letters en gedichten

Ook kunstenaars putten inspiratie uit het eeuwenoude boek. De Franse illustratrice Malika Favre is één van hen. Ze besloot om haar tekenkunsten te koppelen aan de kamasutra en ontwierp zo een erotisch alfabet. Het resultaat van die combinatie kan je vinden in haar boek ‘Kama Sutra AZ’, waarin ze elke letter ook nog eens linkt aan een seksueel getint gedicht. Ideaal om te lezen voor het slapengaan én om cadeau te doen aan je geliefde als je het ons vraagt...