De Netflix-kerstfilms zijn terug: ontdek de drie sfeervolle releases voor november

Geen kerst zonder Mariah Carey, maar ook geen kerst zonder zeemzoete, hartverwarmende, ietwat bij het haar gegrepen Netflix-kerstfilms. En zoals elk jaar kan het streamingplatform niet wachten tot na Sinterklaas om zijn kerstfilms te lossen. Dit zijn de drie kerstfilms die al in november verschijnen en wat je ervan kunt verwachten.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Netflix-kerstfilms zijn een genre op zichzelf, een ‘niche’ binnen de kerstfilm als het ware. Afgelopen jaren brachten ze al zeker enkele tijdloze klassiekers uit, die vaak vooral memorabel waren vanwege hun doorgetripte verhaallijnen. Denk aan ‘A Christmas Prince: The Royal Baby’ waarbij er een vloek over een pasgeboren baby uitgeroepen wordt, ‘The Christmas Switch’ waarbij ‘High School Musical’-ster Vanessa Hudgens de rol inneemt van prinses Stacy én van koningin Margaret én Lady Fiona of ‘Holidate’ dat best een smakelijke romcom was tot die ene smerige scène na het Halloweenfeestje.

Ook al zijn de Netflix-kerstfilms misschien geen hoogstaande arthousefilms, ze zijn zeker meer dan te genieten met de nodige wijn, chips en vrienden erbij. Benieuwd wat de komende releases zullen brengen? We lichten al een tipje van de sluier op.

18 november - The Princess Switch 3 : Romancing the Star

Wie dacht alles gezien te hebben nadat Vanessa Hudgens in de tweede ‘The Princess Switch’ drie personages in één film vertolkte, had het bij het verkeerde eind. Regisseur Mike Rohl en scenarist Robin Bernheim vormden opnieuw een team en doen er nog een schepje bovenop voor het langverwachte vervolg op ‘The Princess Switch: Switched Again’. Wanneer de koningin Margaret en prinses Stacy ontdekken dat de ‘Star of Peace’ gestolen is, moeten ze Fiona opnieuw inschakelen zodat ze kunnen infiltreren in criminele netwerken en het reliek terug kunnen stelen. De film belooft een spannende mix te worden tussen een romcom en een heist movie, waarbij twee Vanessa Hudgens opnieuw moeten switchen met een derde Vanessa Hudgens.

24 november - A Boy Called Christmas

Met deze hartverwarmende kinderfilm wil Netflix een nieuwe ‘origin story’ van de kerstman aan het kerstfilmoeuvre toevoegen. Een jongetje met een sprekende rat als metgezel gaat op een queeste, op zoek naar hoop, magie en elfen. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Matt Haig, en geregisseerd door ‘Monster House’-regisseur Gil Kenan. Niet alleen die namen klinken veelbelovend, maar Netflix kon voor de fantasyfilm een heuse sterrencast boeken, waaronder Maggie Smith (‘Harry Potter’), Jim Broadbent (‘Paddington’, ‘Moulin Rouge’), Joel Fry (‘Game of Thrones’), Michiel Huisman (‘Game of Thrones’) en Sally Hawkins (‘The Shape of Water’). Verwacht je aan veel toverkracht, snoepgoed, vliegende rendieren en balsem voor de ziel.

26 november - A Castle for Christmas

Als jouw lievelingskerstfilm ‘The Holiday’ is, is deze hallmarkmovie voor jou. ‘A Castle for Christmas’ is geregisseerd door Mary Lambert (die onder meer de videoclip voor Madonna’s ‘Like A Prayer’ inblikte) en draait rond Sophie Brown, een bestseller-auteur die ‘gecanceld’ is vanwege haar laatste boek. Ze ontvlucht de schandalen en reist naar Schotland waar ze beslist om een kasteel te kopen. Alleen: de hertog is niet zo happig op dat idee en beslist om haar leven tot een hel te maken. Ze schelden elkaar verrot, nemen elkaar beet en...misschien vallen ze zo stiekem een beetje voor elkaar? Wie weet! Ontdek het in deze melige romcom.