De nieuwste datingtrend ‘nuffing season’ zegt nee tegen vaste relaties

Eerst was er ‘cuffing season’, het winterseizoen waarin we collectief een metgezel zochten om de donkere wintermaanden mee te doorstaan, afkomstig van het woord ‘handcuffs’ of handboeien. Nu is er een nieuwe datingtrend: ‘nuffing season’ afkomstig van het woord... nuff? Dating app Badoo legt uit wat ‘nuffing season’ precies betekent.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

‘Nuffing season’ biedt tegenwicht aan ‘cuffing season’. Terwijl je tijdens ‘cuffing season’ jezelf in een nieuwe relatie stort om maar niet alleen te moeten zijn tijdens de donkerste tijd van het jaar, pak je het bij ‘nuffing season’ net trager aan. Uit onderzoek bleek tenslotte dat meer dan de helft van de singles tijdens de wintermaanden het gevoel krijgt dat ze moéten daten, terwijl maar een derde van die singles echt een relatie wil. Met andere woorden: misschien zijn er wel een hoop singles die snel een relatie aangaan omdat ze het gevoel hebben dat het een verplicht nummertje is, terwijl dat eigenlijk niet zo’n goed idee is, want het is nu eenmaal niet naar wat ze op zoek zijn.

Iedereen wil plezier

Badoo kwam ook nog tot andere opvallende vaststellingen: slechts een kwart van alle Gen Z’ers (mensen die geboren zijn tussen 1997 en 2010) en veertig procent van de millennials (mensen die geboren zijn tussen 1981 en 1996) wil een relatie. Alle overige Gen Z’ers en millennials willen eigenlijk gewoon ‘casual daten’ en ‘plezier maken’. Een trendbreuk dus met cuffing season.

Dat betekent niet dat de jeugd van tegenwoordig helemaal niet wil daten. 77% van de Gen Z’ers wil wel nog steeds uitgaan met iemand. Maar ze hebben het wel lastig met de externe druk die ze krijgen van familie om vrienden om serieus te daten.

Een seizoen lang nuffen

Op basis van die resultaten concludeerde datingapp Badoo dus dat cuffing season officieel voorbij is, en dat ‘nuffing season’ – met de ‘n’ van nee – ingeluid is. Gedaan dus met jezelf te binden aan iemand, dit seizoen is het seizoen van casual daten, plezier maken en happy single blijven.

In ‘Metro UK’ geeft Natasha Briefel van Badoo wel nog het volgende advies aan nuffers:

- Wees eerlijk over wat je wil: wil je casual daten? Traag gaan? Of zoek je een diepere connectie?

- Ga op zoek naar oprechte verbinding: stel vragen die je helpen om de ander echt te leren kennen, vooraleer je nadenkt over wat de volgende stap voor jullie moet zijn.

- Verspil geen tijd: is het niet plezant, zeg dat en stop ermee.

- Haal het beste uit je datingperiode: maak plezier en geniet van het proces van mensen te leren kennen. Als je de focust legt op plezier, en niet op ‘iemand vinden’ haalt dat een hoop druk weg.

- Zet jezelf op de eerste plek: het is oké om tijd vrij te maken voor zelfzorg met vrienden en familie, als je geen zin hebt om te daten op dit moment.