De supergezonde datingtrend van 2022 is nu al bekend: Fast-forwarding

We staan nog maar aan de vooravond van het nieuwe jaar, maar relatie-experten van de datingapp ‘Bumble’ weten nu al wat de nieuwe datingtrend zal zijn van 2022: ‘fast-forwarding’ of ‘doorspoelen’. Die nieuwe dategewoonte, waarbij onder meer communicatie centraal staat, is een logisch gevolg van de pandemie, beweren ze.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De pandemie heeft niet alleen dankzij woorden als ‘covidioot’, ‘covid safe ticket’ of ‘mulleslunse’ onze woordenschat uitgebreid. De pandemie zorgde er ook voor dat onze dategewoontes drastisch veranderden. En daarmee hebben we het niet enkel over de ontelbare wandeldates of ‘hot vax summer’, maar ook over de manier waarop de interageren met onze date. Volgens Bumble zou de pandemie er namelijk voor zorgen dat we meer gaan ‘fast-forwarden’, ofwel ‘doorspoelen’ aan het begin van een date-avontuur.

Twee jaar lang zelfreflectie zou er tenslotte voor gezorgd hebben dat we nu eindelijk weten wat we verwachten van onze partners in onze relatie. Misschien was het aan het begin van de pandemie nog niet duidelijk, maar nu we maandenlang op onszelf aangewezen waren, weten we nu beter wat we nodig hebben om te functioneren. Daardoor zouden we al vanaf het prille begin van een relatie in ons hoofd ‘doorspoelen’ en in de toekomst proberen te kijken of de nieuwe partner in staat zal zijn om aan onze noden tegemoet te komen.

Emotionele beschikbaarheid belangrijk

Voor 34% van de swipers op Bumble zou de pandemie ervoor gezorgd hebben dat wat ze zoeken in een partner «drastisch veranderd is». Twee op drie mensen zou nu ‘emotionele beschikbaarheid’ erg belangrijk vinden. Een kwart van de ondervraagden vindt het uiterlijk nu minder belangrijk dan voor de pandemie. Door te fast-forwarden zouden singles nu beter in staat zijn om in te schatten of de gezochte eigenschappen aanwezig zijn in hun potentiële nieuwe partner en kunnen ze daardoor hun kostbare tijd sparen. De helft van de Bumble-gebruikers zou nu ook eerlijker communiceren over wat ze willen.

En dat is volgens Bumble ook de kern van de ‘doorspoel’-trend: het zorgt ervoor dat je jouw noden aan je potentiële partner gaat communiceren. En iedereen die al eens een boek over gezonde relaties las, weet dat communicatie erg belangrijk is om een relatie te doen werken. Dankzij de pandemie zouden we nu dus ook beter weten welke noden we willen communiceren aan onze partners. Met andere woorden: voor één keer lijken mensen die daten een gezonde datingtrend beet te hebben die enkel maar kan bijdragen tot het slagen van een relatie.